Storøykilen lettet for over ett tonn med søppel

strandrydding 2014
Søppel i havet utgjør en stor trussel mot biomangfoldet i havet. Mange av gjenstandene seiler inn til land og viser oss bare en brøkdel av det enorme søppelberget som flyter rundt der ute. Men strendene våre forsøples og noen må ta jobben med å rydde opp. Derfor oppfordres hele Norge årlig til å «rydde en strand». Det kommer til å blir flere runder med strandrydding på Fornebu.

Det ble ikke den storaksjon for strandrydding på Storøykilen og Lilleøya torsdag 6. mars, som var planlagt. Men skoleklassene kommer sterkere tilbake, og da skal Lilleøya naturreservat få seg en ytterligere overhaling).

Lilløyplassen naturhus og SNO (Pål Martin Eid og Live Danielsen) tok en formiddagsøkt innerst i Storøykilen. Bare på de innerste 200 meterne hentet vi 1250 kilo avfall. Bygningselementer, store oppbevaringsdunker, impregnert treverk, en ødelagt flytebrygge, traktor- og bilhjul, syv sko og enorme mengder med små plastikkdeler utgjorde de viktigste bestanddelene.

Den viktige landingsplassen for trekkende fugler fremstår nå uten skjemmende gjenstander. Så får vi se hva neste flo dessverre dytter opp på stranda.
Hilsen naturveileder Audun Brekke Skrindo