Fotoutstilling åpnet

uteplakat
Aleksander Myklebust stiller ut bilder fra nordnorsk natur fra idag til og med 24. mai. Temaet for utstillingen er portretter av noe av våre viktigste kystfugler.

Aleksander Myklebust (f. 1993) er student ved Universitetet i Oslo (UIO), og har viet mye av sitt liv til fuglefotografering. Til tross for sin unge alder, er han en erfaren fotograf. Han har publisert et tresifret antall artikler i norske magasiner og aviser, og er et velkjent navn innenfor naturfotomiljøet. Aleksanders bilder har blitt premiert i flere internasjonale fotokonkurranser, bl.a. BBC Wildlife photographer of the Year 2009 og 2011, og Nordic Nature Photo Contest 2012 og 2013. Han gleder seg maksimalt når han kan sitte og følge med på livet i et fuglefjell.

Fuglekassene oppgradert

DSCN1718
Ringmerkingsgruppa ved Lilløyplassen naturhus gjorde en kjempeinnsats og oppgraderte alle fuglekassene i det nordvestre hjørnet av Fornebu denne supre vårdagen. Ca 50 kasser ble sjekket og de fleste ble byttet ut der slitasjen etter mange år var blitt for stor.

Nye plakater ute i terrenget på Fornebu

IMG_0093

Lilløyplassen naturhus har fått informasjonsstativene som Statens naturoppsyn hadde tidligere. Innholdet på disse plakatene kommer til å variere med året og programmet for naturhuset. Denne fine vårdagen fikk vi på plass den første varianten av informasjon som omhandler området generelt, og litt om naturhusets funksjon. Vi håper dette er til glede for de mange turgåere i området. Vi har også lagt inn QR-kode med link til hjemmesiden for Lilløyplassen naturhus, slik at du raskt kan sjekke hva som står i kalenderen eller dersom du lurer på noe annet om huset. Plakatene finner du innerst i Storøykilen, midt på Koksabuktas sørsiden og helt ytterst på stien langs Koksabuktas sørside. God tur, hilsen naturveileder Audun Brekke Skrindo, her hjulpet av Ingrid Brekke Skrindo i felt.

Storøykilen lettet for over ett tonn med søppel

strandrydding 2014
Søppel i havet utgjør en stor trussel mot biomangfoldet i havet. Mange av gjenstandene seiler inn til land og viser oss bare en brøkdel av det enorme søppelberget som flyter rundt der ute. Men strendene våre forsøples og noen må ta jobben med å rydde opp. Derfor oppfordres hele Norge årlig til å «rydde en strand». Det kommer til å blir flere runder med strandrydding på Fornebu.

Det ble ikke den storaksjon for strandrydding på Storøykilen og Lilleøya torsdag 6. mars, som var planlagt. Men skoleklassene kommer sterkere tilbake, og da skal Lilleøya naturreservat få seg en ytterligere overhaling).

Lilløyplassen naturhus og SNO (Pål Martin Eid og Live Danielsen) tok en formiddagsøkt innerst i Storøykilen. Bare på de innerste 200 meterne hentet vi 1250 kilo avfall. Bygningselementer, store oppbevaringsdunker, impregnert treverk, en ødelagt flytebrygge, traktor- og bilhjul, syv sko og enorme mengder med små plastikkdeler utgjorde de viktigste bestanddelene.

Den viktige landingsplassen for trekkende fugler fremstår nå uten skjemmende gjenstander. Så får vi se hva neste flo dessverre dytter opp på stranda.
Hilsen naturveileder Audun Brekke Skrindo