Strandrydding med Storøya barneskole

Fantastisk innsats fra alle barna fra Storøya grendesenter. I strålende vårvær tok naturhuset imot alle på 1.-4. trinn. Barna fikk vite mer om fuglekasser og humlekasser ved ankomst. Ved dagens slutt ble fuglekassene også montert opp på Lilløyplassen naturhus.

Statens naturoppsyn stilte med 4 personer og båt som kunne arbeide med søppelet fra sjøen. De rakk også å rydde på øyer ute i skjærgården. Barna og naturveileder Audun Brekke Skrindo tok fatt på strendene på Lilleøya naturreservat. Noen timer seinere var en hel tilhenger med søppel klar til å kjøres bort.

soppel

Strendene i Storøykilen og Lilløya naturreservater har dermed fått en skikkelig rens i to omganger i løpet av en måneds tid. Vi oppfordrer alle andre etater og instanser i tilknytning til strendene å gjennomføre dette arbeidet. Det er fantastisk å oppleve strender fri for det skjemmende søppelet.

Vi kan dele søppelet på to hovedkategorier: knusktørre plastikkbiter (som hovedsaklig skyller i land fra sjøen) og store enkeltgjenstander som kommer drivende med strøm og flo/fjære. Vårt inntrykk er at det er veldig lite som kastes av personer på tur i terrenget, og det er bra.

En stor takk til alle barna på Storøya grendesenter. Tenk på innsatsen fra denne gjengen når dere rusler på rene strender ved Lilløyplassen naturhus!